Numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a depășit 198.000, fiind consemnate până acum peste 7.940 de decese și peste 81.000 de vindecări ale pacienților cu Covid-19, arată centralizatorul realizat de motorul de căutare Bing. Numărul deceselor provocate de pandemie în restul lumii l-a depășit pe cel din China. Coronavirusul originar din China a ajuns în 161 de țări.

Testare temperatura pentru Covid-19Foto: Profimedia Images

Cele mai importante informații din lume despre coronavirus, LIVETEXT:

---------

07:10 Oficial OMS: Închiderea școlilor și a granițelor încetinește pandemia, dar nu o oprește.

Directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a afirmat, într-un interviu pentru Agenţia France-Presse, că măsurile radicale, precum închiderea școlilor și a frontierelor pot încetini pandemia de coronavirus, dar nu o pot opri. Kluge este de părere că este puțin probabil ca acest tip de măsuri să oprească pandemia, dar ele ajută la răspândirea virusului.

06:20 Canada și Statele Unite se pregătesc să închidă frontiera pentru călătoriile care nu sunt esențiale.

Odată finalizat, acordul ar închide granița turiștilor și cumpărătorilor, permițând totuși canadienilor să se întoarcă acasă. Documentul ar putea permite un anumit trafic comercial, pentru a se menține aprovizionarea magazinelor, scrie sursa citată.

06:00 Spania va aloca 200 miliarde de euro pentru combaterea impactului economic al pandemiei de COVID-19.

Din această sumă, 600 de milioane de euro vor fi folosiți pentru servicii sociale de bază, cu un accent special pe asistența medicală pentru vârstnici și alte grupuri vulnerabile. De asemenea, guvernul facilitează protecția furnizorilor de apă, energie electrică și comunicații.

05:00 Măsuri sporite în Israel: Oamenii nu au voie să iasă din case decât dacă este „absolut necesar”.

„Am început astăzi să folosim tehnologia digitală care îi detectează pe cei care vin în contact cu pacienții cu coronavirus. Îi vom trimite pe acești oameni în izolare. Ei vor fi în număr mare. Izolarea nu este o recomandare - este obligatorie și o vom aplica fără compromisuri”, a declarat Netanyahu, citat de publicația amintită.

04:00 Președintele Braziliei vrea decretarea stării de urgență pentru a proteja economia țării

02:30 Coronavirus în Canada: Aveți răbdare, avertizează Trudeau. Canadienii vor trebui să rămână acasă și să „lase copiii să alerge prin casă” săptămâni sau luni pentru a evita pandemia coronavirusului, a avertizat marți Justin Trudeau, potrivit AFP. Primul ministru a confirmat, de asemenea, că guvernul său va anunța miercuri un nou program de asistență financiară pentru persoane fizice și juridice. Acesta va depăși 25 de miliarde de dolari canadieni (16 miliarde de euro), potrivit canalelor publice CBC și Radio-Canada.

02:15 Belgia va aplica restricții privind circulația persoanelor. Frontierele nu se închid.

Belgia va aplica restricții privind circulația persoanelor începând de miercuri, la ora locală 7:00 ET, potrivit unui comunicat al Guvernului, citeaza Mediafax. Frontierele statului nu vor fi, însă, închise, a anunțat premierul belgian. Măsurile, care vor fi în vigoare până la data de 5 aprilie, vor impune cetățenilor să rămână acasă, cu excepția activităților fizice în aer liber și a călătoriilor esențiale.

02:05 Stare de urgență în Australia. Întrunirile publice, interzise. Școlile rămân deschise

02.00 Situația cazurilor de coronavirus în lume, conform centralizatorului realizat de Bing: 197.791 de infectări (108.158 cazuri active, 81.693 vindecate) și 7.940 de decese

01:30Trump crede că expresia 'virusul chinezesc' este 'foarte exactă'; China le retrage acreditările unor jurnaliști americani. 'China difuza informaţii eronate potrivit cărora armata noastră le-ar fi transmis virusul. În loc de lansarea într-o polemică, am spus: o să-l numesc folosind ţara de unde vine', a explicat el.

01.00Muntenegru anunță primele două cazuri de infecție cu COVID-19. Frontierele statului sunt închise

Muntenegru raportează primele două cazuri de infecție cu coronavirus pe teritoriul său, pacientele fiind două femei care au ajuns în urmă cu 12 zile din Statele Unite și din Spania.

00.14O universitatea belgiană a prezentat marți o nouă procedură de diagnostic pentru Covid-19

00:00Bursa din New York a încheiat în creștere, după ce în ziua precedentă a înregistrat cea mai proastă sesiune din 1987, susținută de anunțuri de sprijin monetar și bugetar pentru a face față riscurilor economice prezentate de pandemia coronavirusului. Dow Jones a câștigat 5,2% (sau 1.048,86 puncte) urcând la 21.237,38 puncte, după ce a pierduse luni seara 12,93%.

23.50 Statele Unite ating pragul de 100 de morți

23.49 Președintele algerian Abdelmadjid Tebboune a impus marți o serie de interdicții care vizează mitingurile și marșurile din Algeria, cu scopul de a combate răspândirea noului coronavirus. Algeria este zguduită de o mișcare de protest fără precedent împotriva guvernului.

23.25 Turcia a anunțat primul deces cauzat de coronavirus. Turcia are 98 de persoane infectate cu noul virus.

23.21 Cipru anunță că va impune o interdicție de două săptămâni pentru majoritatea zborurilor de pasageri din străinătate, ca parte a măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus. Măsurile se vor aplica începând de sâmbătă

23.15Cel puțin 15 bătrâni ar fi murit într-un azil din Madrid, potrivit familiilor

23.03Trump vrea să trimită americanilor cecuri de 1.000 de dolari pentru a reduce impactul economic al coronavirusului

22.55 Danemarca a intensificat marți măsurile pentru combaterea epidemiei de coronavirus prin interzicerea adunărilor a mai mult de 10 persoane și prin impunerea închiderii magazinelor, cu excepția supermarketurilor și a farmaciilor

22.30 Franța le-ar putea interzice cetățenii britanici să intre pe teritoriul său dacă autoritățile britanice nu adoptă măsuri de izolare în case pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului, a avertizat marți premierul Edouard Philippe

22.13 Serbia amâna alegerile legislative programate pentru sfârșitul lunii aprilie, pentru a se concentra pe lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a anunțat marți președintele Aleksandar Vucic

22.00Berlusconi donează 10 milioane de euro spitalelor din Lombardia

21.47Uniunea Europeană își închide frontierele pentru 30 de zile

Țările UE au decis în unanimitate interzicerea, timp de 30 de zile, a intrării persoanelor din afara blocului comunitar, pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, a anunțat cancelarul german Angela Merkel.

21.45 Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a solicitat Fondului Monetar Internațional un ajutor financiar de 5 miliarde de dolari pentru a face față crizei coronavirusului

20.30 Conform centralizatorului realizat de motorul de căutare Bing, în lume au fost confirmate până acum 193.893 de cazuri de coronavirus, 7.866 de persoane pierzându-și viața din cauza maladiei.

Din totalul cazurilor înregistrate, mai sunt active 105.017, un număr de 81.010 persoane vindecându-se.

19.34Riposta apărării imunitare a organismului împotriva Covid-19, dezvăluită

19.32Numărul deceselor în Italia a depășit 2.500

19.01Medicamentul Favipiravir demonstrează eficacitate clinică în tratarea Covid-19 - oficial chinez

18.54 Numărul deceselor în Anglia a crescut cu 14 marți, ajungând la 67. Conform NHS England, cei decedați, cu vârste între 45 și 93 de ani, aveau și alte afecțiuni preexistente.

18.52 Ursula von der Leyen: „Sperăm să avem un vaccin contra coronavirusului înainte de venirea toamnei”

18.20Marea Britanie vizează sub 20.000 de decese cauzate de Covid-19, spune consilierul ştiinţific şef al guvernului britanic

18.18 Vladimir Putin a dat asigurări marți că situația epidemiologică este „sub control” în Rusia, unde până în prezent au fost raportate 114 cazuri de Covid-19, fără vreun deces.

„În pofida riscului ridicat, situația este în întregime sub control”, a indicat președintele rus, punctând că măsurile luate din februarie, precum închiderea frontierei cu China, au permis până în prezent împiedicarea „unei pătrunderi masive a maladiei în țara noastră”.

18.10 Peste 187.700 de oameni infectați în întreaga lume și 7.495 de decese înregistrate (numărătoare Reuters)

17.45OMS avertizează împotriva folosirii ibuprofenului ca automedicație

17.05 Guvernul britanică consideră „rezonabil” să estimeze numărul persoanelor infectate la 55.000

16.49OMS cere țărilor europene să ia măsurile cele mai „curajoase”

„Fiecare țară, fără excepție, trebuie să ia măsurile cele mai curajoase pentru a stopa sau încetini amenințarea virusului”, a transmis Hans Kluge, șeful pe Europa a instituției, în cursul unei conferințe de presă.

16.10 Brazilia înregistrează primul deces provocat de noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 62 de ani, care a murit într-un spital din Sao Paulo.

Brazilia, țară cu 210 milioane de locuitori, a raportat până în prezent 234 de cazuri, dintre care 152 în statul Sao Paulo, cel mai populat din țară.

16.02 Un al doilea deces cauzat de coronavirus înregistrat în Scoția

15.30 Autoritățile sanitare din Elveția estimează aproximativ 2.650 de cazuri de coronavirus în țară, cu 19 decese deja înregistrate, și anticipează o escaladare a numărului de infectări pe măsură ce epidemia se extinde

15.28 Friedrich Merz, unul dinte marii favoriţi să-i succeadă Angelei Merkel la putere în Germania și candidat la postul de lider al Uniunii Creştin-Democrate, a fost testat pozitiv cu coronavirus

15.14 Bilanțul coronavirusului în Olanda: 1.705 cazuri și 43 de decese

Autoritățile sanitare din Olanda au precizat că 19 dintre decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, pacienții având vârste cuprinse între 63 și 94 de ani.

15.10 Brazilia- a fost decretată stare de urgență în statul Rio de Janeiro și în orașul Sao Paulo, principalele focare de coronavirus din țară

Măsurile restrictive instituite vizează funcționarea restaurantelor și sistemul de transport public.

14.42China ajută Italia cu 30 de aparate de ventilare şi mii de costume şi măşti de protecţie

14.14Germania își va repatria cetățenii blocați în străinătate

13.34Amazon va angaja 100.000 de oameni pentru a face față creșterii comenzilor online

13.03 Numărul de cazuri din Spania a crescut marți cu peste 2.000, până la 11.178, iar bilanțul deceselor a ajuns la 491.

De asemenea, Iranul a anunțat că epidemia a ucis până azi 988 de oameni, și au fost înregistrate 1.178 de infecții noi (în total 16.169).

12.31 Printre refugiații și solicitanții de azil din Germania sunt cel puțin 10 cazuri de coronavirus, a anunțat agenția pentru refugiați a ONU

11.58 Cat va dura pandemia Covid-19, potrivit institutului german pentru sănătate

11.39 Iranul a eliberat temporar 85.000 de deținuți, inclusiv politici, ca măsură contra epidemiei, care a infectat în țară 15.000 de oameni și a ucis 853.

10.46Izolați în case, italienii încearcă să facă haz de necaz pentru a-și învinge teama

10.43 Avertismentul medicilor chinezi: Doctorii europeni repetă erorile făcute în Wuhan

10.09 Guvernul israelian a aprobat monitorizarea telefoanelor mobile ale cetățenilor suspectați sau confirmați cu coronavirus

09.50 Coronavirus și Jocurile Olimpice - Primul semn din partea niponilor că evenimentul de la Tokyo ar putea fi amânat

09.15Marea întrebare privind coronavirusul: Poate cineva să-l ia de două ori?

09.13 Îndemnul președintelui din Belarus către concetățeni: Munciţi pământul şi conduceţi tractoare / Tractorul îi va vindeca pe toţi

08.23 Bulgaria a interzis intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din 15 ţări cu focare mari de coronavirus, inclusiv Germania, Franţa, Italia, Spania, Olanda, Marea Britanie şi Elveţia începând cu 18 martie

07.52Renault și Peugeot suspendă producția la fabricile din Franța, Spania și alte țări europene

----------

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a cerut verificarea fiecărui caz suspect. "Nimeni nu se poate lupta cu un incendiu cu ochii legați", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a subliniat că este indispensabil ca țările să "testeze, testeze, testeze".

Italia, țara europeană care a plătit cel mai greu tribut în fața pandemiei, a depășit pragul de 2.000 de morți, cu 349 decese în 24 de ore, potrivit bilanțului publicat luni seara. În Peninsulă au fost raportate 28.000 de cazuri.

Emmanuel Macron a anunțat luni închiderea granițelor Uniunii Europene de marți, precum și interdicția deplasărilor neesențiale pentru francezi. În Franța, "adunările externe, reuniunile familiale sau prietenești nu vor mai fi permise. Întâlnirea cu prietenii în parc, pe stradă, nu va mai fi posibilă".

Premierul olandez Mark Rutte a declarat luni că dorește să favorizeze dezvoltarea unei imunități colective în Olanda unde, a avertizat el, majoritatea cetățenilor vor fi contaminați de noul coronavirus, excluzând o izolare totală a populației.

Președintele SUA, Donald Trump, le-a cerut luni americanilor să evite adunările cu mai mult de 10 persoane, pentru a se încerca limitarea epidemiei cu noul coronavirus, care - spune el - ar putea lua sfârșit în Statele Unite în iulie sau august.

Numărul țărilor și teritoriilor neafectate de Sars-Cov-2 devine tot mai mic, coronavirusul ajungând până și în Groenlanda.

Wall Street a suferit luni una dintre cele mai proaste ședințe din istoria sa, în condițiile în care panica provocată de avansul inexorabil al pandemiei de coronavirus trece în umbră eforturile masive ale băncii centrale americane. Potrivit rezultatelor provizorii la închidere, indicele vedetă Dow Jones Industrial Average s-a prăbușit cu 12,93%, cea mai gravă cădere după Lunea neagră din octombrie 1987.