Institutul flamand de cercetări de biotehnologie (VIB) a anunțat luni descoperirea unui anticorp care poate neutraliza virusul SARS-COV-2, scrie ziarul belgian "Le Soir", citat de Rador.

Testare coronavirusFoto: Agerpres

Totuși, pentru confirmarea rezultatelor, mai este nevoie de cercetări suplimentare. Potrivit explicațiilor cercetătorilor, „rezultatele arată că anticorpul ar putea împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane”.

Și, mai spun ei, „el ar putea fi produs pe scară mare fololsindu-se procedee de producție folosite curent în industria biofarmaceutică”.

Spre deosebire de vaccinuri, un anticorp oferă protecție imediată – deși de scurtă durata. Avantajul față de vaccinuri este că pacienții nu trebuie să producă propriii anticorpi”. Personalul din sănătate care se află în situație de risc sporit poate beneficia astfel de o protecție imediată, mai spun cercetătorii într-un comunicat.

În prezent se fac experimente pentru confirmarea acestor rezultate și cercetătorii de la VIB pregătesc faza de teste preclinice pentru un tratament contra coronavirusurilor.

Echipa de cercetători spune că a dezvoltat acest anticorp în colaborare cu două echipe din Statele Unite.