Episcopia Giurgiului a luat hotărârea într-o ședință desfășurată la Mănăstirea Comana de a pune la dispoziția autorităților spaţii de carantină, dar şi de preparare a hranei, potrivit site-ului Basilica. Episcopul Ambrozie al Giurgiului a subliniat că în aceste momente de criză este foarte important „să ne protejăm sănătatea trupească”.

manastirea comanaFoto: USER UPLOADED

Câteva dintre hotărârile adoptate:

  • Preoţii din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului au obligaţia de a populariza în rândul credincioşilor şi de a respecta cu stricteţe toate îndrumările şi dispoziţiile autorităţilor de stat cu privire la regulile și măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu virusul Covid-19.
  • Îndatorirea preoţilor din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului de a respecta îndrumările Patriarhiei Române adresate tuturor parohiilor şi mănăstirilor din ţară în vedereaprevenirii îmbolnăvirii cu noul Coronavirus (Covid-19).
  • Punerea la dispoziţia autorităţilor, în caz de nevoie, a spaţiilor pentru pregătirea hranei de la Cantina Socială „Sf. Andrei” a Parohiei „Sfânta Treime” – Smârda din Municipiul Giurgiu, Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din localitatea Slobozia.
  • Inventarierea tuturor spaţiilor din imobilele deţinute de parohii şi mănăstiri care, la nevoie, ar putea fi puse la dispoziţia autorităţilor în vederea amenajării unor centre de carantină.
  • Organizarea, la intrarea în fiecare locaş de cult, a unor zone dotate cu dezinfectant.