Un copil de 4 ani cu boală autoimună și care în urmă cu 3 ani a suferit un transplant să află, alături de tatăl său, printre pacienții cu coronavirus internați la Timișoara. La începutul lunii martie, părinții au mers cu el la un control la Roma, iar tatăl băiețelului povestește că s-au întors săptămâna trecută, unde au stat ore în șir la frontieră, iar la întoarcerea acasă au intrat în izolare, apoi au fost diagnosticați cu COVID-19.

copil cu COVIDFoto: Captura

Tatăl băiețelului își spune povestea printr-un mesaj video postat pe Facebook, din Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde sunt internați amândoi:

  • "Știu că nu e o veste foarte bună, suntem depistați pozitiv, eu și Tudor. Suntem bine, suntem internați la spital, la Timișoara. Pentru cei care încă nu ați aflat, nu e nimic grav.
  • Am fost la Roma la control, toate bune, nu știm de unde ne-am procopsit cu virusul vieții, dar poate fi simpla ieșire duminică seară când am ajuns la Roma, să ne luăm o apă sau din vamă. Nu ne putem gândi că cineva ar fi vinovat pentru virusul acesta.
  • Noi am plecat sâmbătă din țară, am fost cu mașina, am ajuns duminică la Roma, am coborât să luăm o apă, am stat la casă cu curte, nu am stat la bloc că să avem contact cu alții. Luni am fost la control, Tudor e bine, sunt trei ani și o lună de la transplant și lucrurile au decurs destul de normal.
  • Marți dimineață am plecat spre țară, miercuri dimineață a fost mai problematic în vamă, în Croația, am stat cel puțin 100 de oameni și de acolo poate fi. În vamă în Ungaria am stat cu trei persoane, nu aș putea să zic dacă e sau nu pentru că acolo am stat la distanță, iar la noi în țară, unde din punctul meu de vedere e un haos la vamă, la Nădlac, am două ore și un pic pentru că o doamnă drăguță de la DSP nu a înțeles situația lui Tudor și a trebuit să stăm mai bine de două ore până să ne poată escorta. Am intrat la 4 în vamă și am ajuns abia la 12 și jumătate la noi acasă în Deva, fără apă, fără apă caldă la copii, am avut și fetița de 9 luni.
  • A venit miercuri seară DSP, ne-au luat exudatul faringian, iar sâmbătă după-amiază a venit vestea cea tristă, că eu și Tudor suntem pozitivi, Elena și Sara sunt negative, acasă, sunt în izolare la domiciliu.
  • Mulțumim DSP Deva și tuturor celor implicați că ne-au permis izolarea la domiciliu și nu carantina, așa cum se preconiza pentru toată lumea care vine din zona roșie. Mulțumim prietenilor pentru că ne aduc provizii și tot ce avem nevoie la spital, să nu ducem lipsă, colorăm toată ziua, mai stăm pe laptop, pe telefoane. Mulțumim tuturor celor implicați că ne susțin, mulțumim spitalului că ne permite să primim pachete. Sperăm că ne facem repede bine și plecăm acasă", a povestit tatăl băiețelului.