Deputatul PNL Mircea Banias a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus, fiind unul dintre cei 168 de români afectați până acum de COVID-19. Potrivit declarațiilor sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac și nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare.

Mircea BaniasFoto: Agerpres

Mircea Banias este asimptomatic, iar în cazul său va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților.

Mircea Banias este al doilea parlamentar PNL infectat cu coronavirus. Primul este senatorul Virgil Chițac, pe numele căruia a fost deschis un dosar penal, după ce a participat la intruniri cu multe persoane deși fusese informat că a fost în contact cu o persoană infectată.

Persoanele care s-au aflat într-un contact direct cu o persoană confirmată cu noul coronavirus trebuie să se autoizoleze la domiciliu și să informeze în cel mai scurt timp autoritățile, transmite Grupul de Cominicare strategică.