​Altădată una dintre cele mai vii zone din Capitală, Centrul Vechi arăta astăzi după-amiază ca un loc bântuit. Epidemia de coronavirus a alungat aproape toți clienții barurilor, restaurantelor și magazinelor din zonă.

O strada din centrul vechiFoto: Hotnews

Magazine și restaurante închise, străzi pustii, câțiva turiști rătăciți și patroni care stau în fața prăvăliilor și vorbesc cu speranță despre ce ajutoare ar putea primi de la stat ca urmare a crizei economice care urmează.

Peste 90% din afacerile din Centrul Vechi erau astăzi închise. Doar câteva baruri și restaurante mai primeau clienți, câțiva străini rămași probabil prin România pentru că nu au mai avut cu ce să se întoarcă acasă. Pe străzile din cartier, cei câțiva oameni care nu au ascultat sfaturile autorităților să rămână în casă poartă mască de protecție.

În restaurantul grecesc de pe strada Gabroveni, am fost al treilea client pe toată ziua. La o altă terasă, nu intrase nimeni până la ora 15, băiatul de la bar mi-a spus că se pregătesc să închidă. Într-un magazin de suveniruri românești nu intrase nici măcar un client de dimineață. Mâine probabil că va rămâne închis, după cum zicea și vânzătoarea.

În fața unui restaurant turcesc, trei patroni vorbeau despre ce ajutoare ar putea primi de la stat. Oricum nu știau nimic, doar își dădeau cu părerea. Niciunul dintre ei nu își deschisese azi prăvălia pentru că oricum nu aveau pentru cine să deschidă. În acest timp, președintele Iohannis vorbea la televizor despre instaurarea stării de urgență în România pentru o durată de 30 de zile.

Mai jos, câteva imagini care arată cât de pustiu era astăzi Centrul Vechi.