O informație atribuită cercetătorilor de la Stanford potrivit căreia dacă bem apă la fiecare 15 minute virusul ajunge în stomac unde este neutralizat circulă online în ultimele zile, iar Ministerul Sănătății transmite că informația este falsă.

fake-news Foto: Ministerul Sanatatii

Conform Ministerului Sănătății, o informaţie fals atribuită cercetătorilor de la Stanford circulă online în ultimele zile. Potrivit acesteia, dacă bem apă la fiecare 15 minute virusul ajunge în stomac unde este neutralizat, în loc să ajungă în căile respiratorii.

MS spune că acest tip de informație se încadrează în categoria de știri false care oferă soluții mult simplificate pentru probleme cu o complexitate mare.

Ce recomandă Ministerul Sănătății:

  • Hidratarea organismului este importantă în orice condiții, indiferent de contextul epidemiologic actual. Consumați zilnic o cantitate suficientă de apă, adaptată la greutatea dumneavoastră și la nivelul de efort fizic depus.
  • Este important ca orice tratament să fie luat doar la indicația medicului, nu în urma sfaturilor de pe internet.
  • Cele mai importante măsuri de prevenție pentru infecția cu noul coronavirus sunt reducerea contactului cu alte persoane și spălatul pe mâini, cel puțin 30 de secunde, ori de câte ori este necesar.