​Fiat - Chrysler oprește producția pentru cel puțin două săptămâni la uzinele din Italia, dar și în Serbia și Polonia, din cauza crizei coronavirusului care a afectat grav Italia, dar care se face simțită în toată industria europeană. Și Ferrari a anunțat că oprește temporar producția. Ford a anunțat că oprește temporar producția la uzina spaniolă, iar Volkswagen face același lucru cu operațiunile sale din Slovacia.

Fiat Tipo StreetFoto: Fiat

Până pe 27 martie - cel puțin - nu vor mai fi produse mașini la uzinele italiene Melfi, Pomigliano, Cassino, Mirafiori, Grugliasco și Modena. Vor urma opriri și la uzinele Fiat Kragujevac (Serbia) și Tychy (Polonia).

Oprirea producție vine din cauza problemelor cu furnizorii care nu pot livra totul din cauza crizei coronavirusului, dar marea problemă este cu situația din Italia, țară care este în carantină, fiind statul european cel mai afectat de pandemie.

Italia a închis școlile, magazinele și restaurantele și a interzis populației să iasă din casă fără un motiv important. Carantina permite companiilor să funcționeze dacă pot respecta măsuri stricte de siguranță.

Sursa: Automotive News