Sute de români s-au grăbit să revină în ţară din Germania, în ultimele 24 de ore, după ce această țară a anunțat că de luni dimineață închide granițele cu Franța, Elveția, Austria, Danemarca și Luxemburg, scrie aradon.ro. La Vama Nădlac II erau oprite luni 15 autocare, în aşteptarea efectuării procedurilor de triere medicală şi trimitere în carantină a pasagerilor.

Nadlac, romani intorsi in taraFoto: Arad Online

La Nădlac II au ajuns, în cursul nopţii de duminică spre luni, 15 autocare cu români din Germania. Acestea se aflau blocate în punctul de trecere a frontierei şi luni dimineaţă, în aşteptarea efectuării procedurilor de triere medicală şi trimitere în izolare a pasagerilor.

"Aproximativ 15 autocare cu români din Germania așteaptă să intre în țară pe la Vama Nădlac și sunt controlate deoarece provin dintr-o țară în care au fost confirmate cel puțin 500 de cazuri de COVID-19. Timpul mediu de control a crescut, conform noilor proceduri, pentru că fiecare pasager este intervievat privind starea de sănătate și ruta de călătorie și trebuie să completeze un chestionar. Se lucrează pe 6 artere la Nădlac”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Laura Bondar.

Mulţi dintre români sunt revoltaţi şi încearcă să convingă autorităţile că sunt sănătoşi şi nu au nevoie să fie duşi în catantină, motiv pentru care s-au creat momente de tensiune, conform unor surse de la PTF Nădlac II citate de aradon.ro.

La Vama Nădlac sunt detașați 5 medici care fac controlul fiecărui pasager.

La Nădlac II, potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, este aglomeraţie pe sensul de intrare în ţară de când s-a închis PTF Turnu.

Persoanele care vin în ţară prin Nădlac așteaptă cel puţin 2 ore pentru a putea trece, din cauza verificărilor dispuse în contextul crizei COVID-19. Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aştepta luni, în jurul prânzului, cel puţin 120 de minute pe sensul de intrare în ţară.

Poliţiştii de frontieră afirmă că, în urma măsurilor speciale luate în ultima perioadă, procedurile durează până la 10 minute pentru fiecare persoană care vine în România, faţă de 30 de secunde înainte de criza COVID-19.

Începând de duminică seară, toate persoanele care intră în România din țări în care au fost confirmate cel puțin 500 de cazuri de COVID-19 vor fi izolate la domiciliu pentru 14 zile, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.