Medicul român Radu Lupescu stabilit în Franța spune că acestă țară a intrat în faza 3 a epidemiei de coronavirus și infecția cu coronavirus este aproximativ de două ori mai contagioasă decât gripa și de 10-15 ori mai mortală, mai ales pentru cei în vârstă. El transmite că de astăzi este necesară izolare socială maximă, afirmând că paturile de reanimare din Alsacia încep să fie saturate. "Nu vă mai puneți întrebări! izolare socială maximă".

Grafic COVID-19Foto: Facebook dr Radu Lupescu

Dr. Radu Lupescu mai spune că, în pofida anticipării și pregătirii, spitalele sunt total depășite.

Mesajul postat pe Facebook de medicul român din Franța:

  • "Franța a întrat în faza 3 a epidemiei. Izolarea socială a fost decisă sâmbătă seara, probabil prea târziu.
  • Reamintesc aici că această infecție este aproximativ de două ori mai contagioasă decât gripa și de 10-15 ori mai mortală, mai ales pentru cei în vârsta.
  • Dar avem actualmente în Alsacia persoane sub 60 de ani în terapie intensivă, sub asistență respiratorie, în stare extrem de gravă. Boala se manifestă in cazurile grave printr-o insuficiență respiratorie acută de o evoluție extrem de rapidă.
  • Paturile de reanimare din regiune încep să fie saturate. Nu mai e nici-un loc în reanimare in Mulhouse nici Colmar, în ciuda măririi capacității. În ciuda anticipării și pregătirii, spitalele sunt total depășite. În Strasbourg, 50 de pacienți în reanimare sunt COVID.
  • Concluzia este: NU vă mai puneți întrebări! NU vă mai puneți întrebări! IZOLARE SOCIALĂ MAXIMĂ, DE AZI!"

El a postat și un grafic care arată "ce se întâmplă dacă se întârzie cu o zi: 40 % de cazuri în plus".

Franța nu reușește să limiteze răspândirea coronavirusului, a declarat directorul general al sănătății din țară după ce parizienii au ieșit duminică în număr mare, în ciuda recomandărilor oficiale.

Numărul de decese din Hexagon a crescut cu peste o treime duminică, până la 127. Până acum peste 5.400 de oameni s-au infectat cu Sars-Cov-2 în Franța.