Primarul Devei, Florin Oancea, infectat cu coronavirus după ce a participat la ședința PNL la care a fost și senatorul Vergil Chițac, a anunțat că și fiica sa a fost depistataă cu COVID-19. Edilul a postat pe Facebook și o fotografie făcută de fiica sa în izoletă în timp ce era dusă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde este internat și el. Activitatea Primăriei Deva se suspendă pentru cel puţin 14 zile, după ce aproximativ 60 de angajaţi au intrat în izolare pentru că au avut contact direct cu primarul Florin Oancea sau cu administratorul public Adrian David, ambii depistaţi cu COVID-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul Devei, Florin Oancea, spune că fiul și soția au avut rezultat negativ, însă în cazul fiicei, testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv.

"Dragi prieteni, am primit în această după-amiază (duminică – n.r.) rezultatele testării epidemiologice pentru familia mea. Soţia şi băiatul – rezultate negative, deci nu sunt infectaţi cu virusul COVID – 19. Fata mea – din păcate, rezultat pozitiv - şi acum a ajuns alături de mine la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara”, a scris pe Florin Oancea.

Primarul a postat pe Facebook și o fotografie cu fiica sa, în izoletă.

"Şi-a făcut şi un selfie în ambulanţa care a adus-o, făcând semnul victoriei, draga de ea. Nu ne lăsăm! Cu credinţă şi speranţă vom trece peste toate încercările vieţii!”, mai scrie Oancea.

Primarul Devei, Florin Oancea şi administratorul public Adrian David Nicolae au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19), după ce au fost la ședința PNL la care a participat şi senatorul Vergil Chiţac, primul politician român confirmat cu coronavirus.

Activitatea Primăriei Deva, suspendată cel puțin 14 zile

Activitatea Primăriei Deva se suspendă pentru cel puţin 14 zile, după ce aproximativ 60 de angajaţi ai instituţiei au intrat în izolare voluntară la domiciliu, de sâmbătă, pentru că au avut un contact direct cu primarul Florin Oancea sau cu administratorul public Adrian David, ambii depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19, a transmis, duminică, municipalitatea.

Decizia de suspendare a activităţii a fost luată, duminică, de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Deva, pentru a preveni răspândirea virusului, dar şi pentru a proteja angajaţii primăriei şi pe cetăţenii care ar putea avea legături directe cu aceştia, se arată într-un comunicat al instituţiei, transmis Agerpres.

Singurele servicii care vor funcţiona sunt Biroul pentru Situaţii de Urgenţă, care va asigura hrana pentru persoanele izolate la domiciliu, şi Compartimentul de Stare Civilă, pentru a înregistra, între orele 10,00-12,00, actele de deces primite de la cetăţeni.

Potrivit deciziei CLSU, angajaţii Primăriei Deva care sunt izolaţi la domiciliu vor fi testaţi pentru coronavirus.

"Pe perioada suspendării activităţii (minimum 14 zile - zilele minime de izolare, conform procedurii), fiecare angajat trebuie să aibă dovada unuia dintre cele 3 tipuri de concediu (de odihnă, medical, fără plată), iar persoanele care au copii sub 12 ani se vor folosi de hotărârea de guvern (Legea nr. 19/2020). Acestea se vor preda şefilor ierarhici superiori", se arată în hotărârea CLSU Deva.

În toate spaţiile în care funcţionează direcţiile de specialitate şi servicii ale primăriei vor fi efectuate lucrări de dezinsecţie.

Plăţile privind impozitele, amenzi şi orice taxe datorate bugetului local al municipiului Deva se pot efectua online pe www.ghiseul.ro.

Adăpostul de noapte va funcţiona conform regulamentului.

De asemenea, Centrul Cultural "Drăgan Muntean" îşi suspendă activitatea până la o dată ce va fi stabilită ulterior.