În contextul epidemiei de coronavirus din România, conducerea Grupului Mobexpert a decis întreruperea activității pe termen nedeterminat. Magazinele vor fi închise începând de joi, 19 martie. Activitatea logistică a grupului va fi întreruptă începând de sâmbătă, 21 martie. Hotărârea îi vizează pe toți cei 2.400 de angajați ai grupului. În perioada întreruperii activității, Mobexpert va achita către angajați, din fonduri proprii, o indemnizație în valoare de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, până la depășirea situației critice, au anunțat oficialii companiei.

Magazin Mobexpert Foto: Mobexpert

„Este prima oară în cei 27 de ani de existență a Mobexpert când magazinele vor fi închise. Însă sănătatea clienților și a angajaților noștri este prioritară. Pentru că nu vindem un produs de primă necesitate pentru actuala situație, singura decizie responsabilă este să întrerupem activitatea.”, a declarat Dan Șucu, președintele și proprietarul Grupului Mobexpert.

Mobexpert a hotărât să își asume pierderile financiare extrem de mari pentru a își proteja atât clienții, cât și angajații.

Compania se așteaptă ca, în viitorul apropiat, printre măsurile adoptate de Guvern să se regăsească și scutirea de la plata taxelor salariale pentru sumele plătite de angajatori din cauze de forță majoră.

„Suntem o companie 100% românească, cu clienți și angajați din România. Ne preocupă profund situația actuală și dorim să luăm deciziile cele mai responsabile pentru compatrioții noștri. Salutăm promptitudinea și măsurile adoptate de alte companii românești, printre care Banca Transilvania și CEC Bank. Ne dorim ca împreună să găsim soluții pentru a depăși momentele dificile.”, a mai declarat Dan Șucu.