Festivalul Vive Latino din Ciudad de Mexico a debutat cu peste 70.000 de spectatori, în ciuda pandemiei COVID-19 și în condițiile în care multe dintre evenimentele de amploare la nivel global, de la cele muzicale la cele sportive, au fost anulate, relatează Mediafax.

Festivalul Vive LatinoFoto: Hotnews

În Mexic au fost raportate peste 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Vive Latino este unul dintre cele mai importante festivaluri muzicale din Mexic, iar, vineri, organizatorii au confirmat că cea de-a 21-a ediţie va avea loc, conform programului.

Unii artişti şi-au anulat prezenţa, dar zeci de mii de fani au venit sâmbătă la acest eveniment, unde sunt aşteptaţi, printre alţii, Guns N’ Roses, Carlos Vives şi Zoe.

Organizatorii au anunţat că peste 70.000 de bilete au fost vândute pentru fiecare dintre cele două zile ale festivalului. La intrarea în spaţiul de desfăşurare a fost instalat un nou filtru, fiecare persoană fiind verificată dacă are febră, iar un puternic miros de substanţe antibacteriene se putea simţi în aer, potrivit Billboard.

Unii fani au fost de părere că oamenii reacţionează exagerat la potenţialele pericole reprezentate de adunările mari de persoane. Alţii au fost de părere că riscul de a contracta boala există oriunde, de la farmacie la coadă la tortilla. Hugo López-Gatell, de la departamentul de sănătate publică, a declarat că Mexicul este încă în faza 1 a pandemiei, cu cazuri izolate de infectare cu noul coronavirus.

Multe dintre evenimentele de amploare la nivel global, de la cele muzicale la cele sportive, au fost anulate.

Până în prezent au fost raportaţi doar 41 de bolnavi în tot Mexicul.