Bulgaria va crește salariile tuturor medicilor implicați în tratarea pacienților cu Covid-19 cu 1.000 de leva (566 de dolari) pe lună și oferă sprijin sub formă de lichidități pentru afacerile lovite de către măsurile de a opri răspândirea coronavirusului, au spus oficialii duminică, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Numărul cazurilor de coronavirus din țara vecină a ajuns la 51 în weekend. Două persoane au murit din cauza infecției, iar țara a declarat stare de urgență până pe 13 aprilie, închizând școli și interzicând adunările.

Spitalele din Bulgaria, care suferă de o lipsă de asistente - multe fiind plecate din cea mai săracă membră a UE pentru a căuta salarii mai bune în vest - au început deja să angajaeze voluntari pentru a trata pacienți.

Într-o rară demonstrație de unitate, premierul Boyco Borissov și președintele Rumen Tadev au stat alături făcând apel la bulgari să nu se panicheze, dar să fie conștienți de gravitatea situației și să arate solidaritate.

Zeci de bulgari sunt acum blocați la granița dintre Croația și Serbia, după ce Belgrad a închis frontierele pentru toți pasagerii care vin din Franța, Germania, Austria și Spania, inclusiv pentru cei care tranzitează.

Bulgaria va interzice zborurile din Italia și Spania după 17 martie.