Spitalul de boli infecțioase și tropicale ”Victor Babeș”, administrat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, este pregătit să asigure, dacă situația o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienții bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, a anunțat primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela FireaFoto: Captura video

În acest moment, potrivit primarului, din cele 60 de paturi alocate pacienților cu Covid-19, 30 sunt ocupate de persoanele infectate cu coronavirus.

”Printre primele măsuri pe care le-am luat pentru asigurarea condițiilor de asistența medicală pentru pacienții depistați pozitiv pentru Covid-19 a fost inclusă și alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri. Este vorba despre Pavilionul B4, complet dotat și modernizat anul trecut”, a scris primarul Capitalei pe Facebook.

Primarul scrie că la Spitalul Victor Babeș s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale și infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de 2 săptămâni și fac gardă la 3 zile.

”Mai mult decât atât, echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotație, într-un centru de carantină pus la dispoziție de Primăria Capitalei. Astfel, acești oameni depun un efort uriaș și se sacrifică pentru a-i proteja atât pe cei din jur, cât și propriile familii!”, potrivit edilului.

Gabriela Firea le mulţumeşte tuturor cadrelor medicale care, în această perioadă, îşi riscă sănătatea pentru a-şi face datoria și face apel la cetățeni să fie responsabili și să respecte ” cu strictețe” regulile de igienă. Alături de mesaj, Firea a postat și o fotografie cu o echipă de cadre medicale de la ”Victor Babeș”.

Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns duminică în România la 131, dintre care 34 de cazuri sunt în București.