Președintele francez Emmanuel Macron a declarat, duminică, la ieșirea de la secția de votare, că nu s-a testat pentru coronavirus, întrucât că nu are niciun fel de simptome. Donald Trump a fost nevoit în cele din urmă să își facă testul, Casa Albă anunțând sâmbătă noaptea că rezultatele sunt negative. Soția premierului spaniol Pedro Sanchez și cea a premierului canadian, Justin Trudeau, au fost testate pozitiv.

Emmanuel MacronFoto: Captura YouTube

Macron a mai spus că doar cetățenii care au simptome sunt testați.

În Franța are loc duminică primul tur al alegerilor municipale, în ciuda pandemiei și a măsurilor restrictive luate de guvern.

La ieșirea de la urne, președintele Emmanuel Macron a spus că guvernul nu are de ales decât să recurgă la aceste măsuri pentru a combate pandemia, respectiv închiderea localurilor și a școlilor, dar și interzicerea adunărilor publice mai mari de 100 de persoane.

El a afirmat însă că Franța va depăși această criză acționând responsabil și solidar și a transmis un mesaj de mulțumire medicilor și tuturor celor care se află în prima linie a luptei.

Președintele francez a mai spus că este important ca, respectând regulile, francezii să meargă la vot și să arate că democrația franceză este vie. ”Sunt garantul securității cetățenilor, dar și al democrației. Este important să votăm”, a mai spus el.