Guvernele europene au dat informații diferite legate de numărul potențial al oamenilor care vor fi afectați de pandemia de coronavirus, relatează BBC News. Duminică, ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a declarat că în jur de jumătate din populația Franței va contracta virusul.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Franța are o populație de 67 de milioane și, în prezent, a înregistrat în jur de 4.500 de cazuri de infecție și 91 de decese.

"De la bun început, strategia nu a fost de a bloca răspândirea virusului, pentru că știm că probabil jumătate dintre noi îl va contracta. Strategia a fost aceea de a ne asigura că se va răspândi pe o perioadă cât mai mare de timp”, a declarat el, la France Info, referindu-se la faptul că este nevoie de încetinirea ritmului pentru a nu pune presiune pe sistemul medical în același timp.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost prima dintre șefii de guverne care avertiza săptămâna trecută că până la 70% din populația țării (58 de milioane de cetățeni) va fi infectată.

Guvernul britanic a susținut că în jur de o cincime din forța de muncă ar putea intra în concediu medical pe durata epidemiei în Regatul Unit. În cel mai rău scenariu, 80% dintre britanici vor lua virusul.