La această oră (n.n. duminică, la prânz) se desfășoară o videoconferință, cu participarea premierului Ludovic Orban, a miniștrilor, precum și a consilierului prezidențial Cosmin Marinescu, pe tema măsurilor economice necesare pentru limitarea impactului economic al pandemiei noului coronavirus (COVID-19). De asemenea, începând cu ora 16.00 este programată o videoconferință cu participarea membrilor Guvernului, a reprezentanților Administrației Prezidențiale, precum și a altor instituții cu atribuții în domeniul economic, cu reprezentanții mediului de afaceri.

Guvernul OrbanFoto: gov.ro

Discuțiile au loc în cadrul Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României generat de efectele COVID-19.

Premierul a declarat sâmbătătă că Executivul va asigura cu prioritate resursele bugetare pentru combaterea COVID-19. De asemenea, ar putea fi luate măsuri precum compensarea sau amânarea la plată unor obligații fiscale și bugetare. Orban a precizat că va fi adoptat un plan de măsuri de combatere a riscurilor economice.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat sâmbătă seara, la Digi24, că poartă discuții cu mediul bancar pentru ca cetățenii care au rate la bănci să poată plăti cu întârziere, date fiind dificultățile generate de criza epidemiei de coronavirus.

"Am vorbit vineri cu sistemul bancar. Am avut discuţii informale. Şi asta a fost cerinţa mea către sistemul bancar: să găsească soluţii pentru amânarea, două- trei luni de zile, a ratelor. Bineînţeles, aici se va face în corelare cu regulamentul Băncii Naţionale. Dar sunt optimist că această soluţie va fi adoptată", a spus Cîţu.

Pentru mai multe amănunte, citește și

Ludovic Orban: Vor fi compensate sau amânate la plată diverse obligații fiscale, în măsura posibilității/ Vom asigura cu prioritate resursele bugetare în lupta cu COVID-19