China a anunţat duminică 20 de noi cazuri de contaminare cu coronavirusul, dintre care 16 sunt ale unor persoane venite din străinătate, informează AFP, citată de Agerpres.

coronavirus ChinaFoto: Profimedia

Comisia naţională de sănătate a anunţat că aceste cazuri de contaminare ale unor persoane venite din străinătate au fost constatate în cinci provincii şi oraşe din China, printre care Beijing şi Shanghai.

Numai patru cazuri locale au fost înregistrate, toate la Wuhan, capitala provinciei Hubei, unde coronavirusul a apărut în decembrie şi de unde s-a răspândit în China şi în lume.

Numărul cazurilor de infecţie provenite din străinătate a ajuns în prezent la 111. Provinciile vecine Hubei nu au înregistrat cazuri locale pentru a treia zi consecutivă.

Numărul de 16 cazuri venite din străinătate înregistrate în 24 de ore este cel mai ridicat într-o săptămână, ceea ce suscită temerea ca măsurile luate de autorităţile chineze pentru a ţine virusul sub control pe teritoriul său să nu fie compromise de venirea în ţară a unor persoane contaminate sosite din exterior.

În cursul ultimelor 24 de ore au fost înregistrate zece decese, toate la Wuhan, ceea ce ridică la 3.199 bilanţul total al morţilor în China continentală de la începutul crizei. Peste 80.000 de persoane au fost infectate în aceeaşi perioadă. Provincia Hubei, aflată în centrul Chinei, a fost închisă în ianuarie de autorităţi, care au plasat în carantină circa 56 de milioane de persoane.