Toate slujbele religioase oficiate de Papa Francisc de Paști, în aprilie, se vor ține în absența credincioșilor, ca urmare a pandemiei de coronavirus, a anunțat duminică Vaticanul, o decizie fără precedent în epoca modernă, notează Reuters. Slujbele, patru zile de evenimente majore de la Joia Mare până la Slujba Învierii din duminica Paștelui, atrag anual zeci de mii de oameni în Roma și la Vatican, în Piața Sfântul Petru.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 11.30: Surse citate de Reuters au precizat că încă se caută soluții pentru a stabili exact modul în care se vor desfășura ceremoniile, oficialii de la Vatican analizând posibilitatea ca acestea să se țină în spații închise, inclusiv în Bazilica Sfântul Petru și Capela Sixtină, cu un grup mic de reprezentanți.

Potrivit unei note de pe site-ul prefecturii Vaticanului, până la duminica Paștelui din 12 aprilie, toate audiențele generale și binecuvântările de duminică se vor desfășura fără public și vor fi transmise online și la televizior.

Potrivit bilanţului publicat sâmbătă seară, numărul deceselor provocate de Covid-19 în Italia, de departe cea mai afectată ţară din Europa, a ajuns la 1.441. Peste 21.000 de italieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, dintre care 3.500 în ultimele 24 de ore.