Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că pandemia COVID-19 este una care poate fi controlată, dacă țările iau măsurile necesare, potrivit Mediafax.

Tedros Adhanom Ghebreyesus (OMS)Foto: Agerpres/EPA

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că organizația se teme, însă, că unele țări nu contracarează această amenințare cu nivelul de angajament politic necesar.

Potrivit șefului OMS, cea mai bună strategie este depistarea cât mai multor persoane infectate, izolarea lor și punerea în carantină a persoanelor cu care au avut contact apropiat.

Ghebreyesus le-a cerut țărilor să testeze toate persoanele suspecte de COVID-19.

Cele mai afectate țări de pandemie sunt China, Italia, Iran și Coreea de Sud. Potrivit OMS, în aceste patru țări sunt 90% din cazurile de infectare cu noul coronavirus.

Liderul organizației le-a cerut țărilor care nu sunt afectate să își pregătească sistemele de sănătate și a făcut apel la toate statele să inoveze și să partajeze noile metode care pot opri răspândirea bolii.

Peste 5.800 de oameni au murit în întreaga lume din cauza COVID-19, iar peste 155.000 de persoane au fost infectate cu virusul apărut în orașul chinez Wuhan la sfârșitul anului trecut.