Câteva sute de protestatari antiguvernamentali ai Mișcării Vestele Galbene au demonstrat sâmbătă la Paris, sfidând astfel interdicția privind adunările publice mai mari de 100 de persoane impusă de autorități ca urmare a epidemiei coronavirus, transmite Reuters.

FrantaFoto: Hotnews

Într-un mesaj adresat națiunii joi, președintele Emmanuel Macron a anunțat închiderea școlilor și a făcut apel la oameni să evite contactul pentru a bloca răspândirea virusului care a ucis 79 de persoane în Franța, în vreme ce numărul infecțiilor a depășit 3.600.

Vineri, guvernul a interzis adunările publice mai mari de 100 de persoane, iar poliția a respins deja cereri privind organizarea unor mitinguri în centrul Parisului, inclusiv pe Champs Elysees, acolo unde au avut loc ciocniri violente între forțele de ordine și vestele galbene cu aproape un an în urmă.

"Este sâmbătă, este zi de demonstrații. Unii oameni cred că nu vor fi atinși de coronavirus și refuză să respecte sfatul autorităților”, a spus un polițist, în timp ce blindatele blocau drumul care duce spre palatul prezidențial.

Potrivit unor surse din poliție, în jur de 400 de demonstranți au ieșit pe străzile Parisului, unii purtând măști de protecție și strigând sloganuri împotriva lui Macron.

Poliția a folosit sporadic gaze lacrimogene, în jur de 2.000 de forțe de ordine fiind mobilizate în oraș.