Joi în SUA a fost una dintre cele mai extraordinare zile din istoria sportului țării, deoarece NBA, WNBA și mult așteptate turnee de baschet pentru bărbați și femei din NCAA au fost printre evenimentele majore suspendate sau amânate, scrie CNN.

TOKIO OLYMPIC STADIUMFoto: Captura YouTube

Premier League, des descrisă drept cea mai bogată ligă de fotbal din lume, a anunțat vineri o suspendare.

Însă Jocurile Olimpice, cel mai mare spectacol sportiv dintre toate, este încă pregătit, ceea ce pune întrebarea: odată cu închiderea societății că urmare a unei pandemii mondiale, Olimpiada va avea loc cu adevărat la Tokyo în această vară?

Vineri, ministrul japonez al Olimpiadei, Seiko Hashimoto, a respins sugestiile ca Tokyo 2020 să fie amânată.

Răspunzând comentariilor făcute de președintele SUA, Donald Trump, care a sugerat să fie reprogramate jocurile, Hashimoto a spus că nici comitetul local de organizare și nici Comitetul Olimpic Internațional nu au în vedere amânarea sau anularea jocurilor.

"Continuăm pregătirile pentru organizarea unor Jocuri Olimpice sigure care să se deschidă pe 24 iulie", a spus Hashimoto.

Pe 12 martie, ziua în care torța olimpică a fost aprinsă în Olympia antică, fără spectatori, din cauza îngrijorărilor continue față de COVID-19, Comitetul Olimpic Internațional a declarat că este „pe deplin angajat” în organizarea Jocurilor, care vor avea loc în perioada 24 iulie - 9 august, în Tokyo.

"Cu douăzeci de săptămâni înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor, suntem pe deplin angajați alături de multe organizații din întreaga lume care iau măsuri semnificative pentru a restrânge răspândirea coronavirusului", a declarat Thomas Bach, președintele CIO.