Coronavirusul îi împiedică să iasă la cafea, îi privează de întâlniri și de fotbal, dar italienii continuă să cânte, de la ferestre sau de la balcon, așa cum arată înregistrările video postate pe rețelele de socializare, relatează AFP.

Italienii canta si danseaza la balcoaneFoto: Captura YouTube

Unul dintre video-uri îi arată pe rezidenți orașului Siena din regiunea Toscana cum cântă Canto della Verbena, iar clipul are peste 600.000 de vizualizări pe Twitter.

Pe contul său de Instagram, cântărețul Andrea Sanino a postat o compilație de clipuri cu napolitani care cântă de la fereastră Abbracciame, provocând reacții din partea internauților emoționați. ”Într-o zi, le voi povesti despre asta copiilor și nepoților mei”. ”Mulțumesc că mă faceți să plâng cu suspine”.

Într-un video prezentat ca fiind filmat în Torino, rezidenții sunt filmați încercând să danseze Macarena.

Italienii sunt rugați să își ia instrumentele muzicale și să cânte de la balcon vineri, pentru câteva minute pentru ca țara să fie ”un imens concert”.

Toate evenimentele culturale au fost suspendate în Italia, dar artiștii au promit concertevirtuale, iar câteva muzee și-au pus colecția online.

Italia a înregistrat 250 noi decese legate de infecția cu coronavirus în 24 de ore, un nou record, ridicând bilanțul total la 1.266, potrivit celor mai recente date publicate vineri de Protecția civilă, scrie AFP.

Numărul persoanelor infectate în Italia, cea mai afectată țară din lume, după China, a crescut de la 15.113 la 17.660, dintre care 1.328 la terapie intensivă.