​Două prime cazuri de infecţie cu noul coronavirus au fost diagnosticate în Venezuela, la un bărbat şi o femeie întorşi din călătorii în Europa, a informat vineri vicepreşedinta Delcy Rodriguez, care a anunţat, de asemenea, închiderea tuturor unităţilor de învăţământ, informează AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În această dimineaţă, două cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în Venezuela", a precizat Rodriguez în timpul unui consiliu de miniştri difuzat de televiziunea de stat.

Noul coronavirus a fost detectat la doi venezueleni, o femeie de 41 de ani, care a vizitat recent Statele Unite, Italia şi Spania, şi un bărbat de 52 de ani, care a călătorit în Spania. Ambii sunt originari din Miranda, un stat din nordul Venezuelei, din care face parte estul Caracasului.

Cei doi pacienţi "se află în carantină, iar noi suntem în curs de a identifica contactele directe ale acestora, precum şi lanţul contactelor lor indirecte", a subliniat Rodriguez.

Pasagerii de pe cursele aeriene Iberia provenind din Spania, de pe 5 şi, respectiv 8 martie, la bordul cărora s-au aflat cei doi pasageri, "trebuie să intre imediat în carantină preventivă obligatorie", a adăugat ea.

O altă măsură preventivă: toate unităţile de învăţământ - de la grădiniţe la universităţi - îşi vor închide porţile începând de luni.

Joi, preşedintele Nicolas Maduro a decretat suspendarea tuturor legăturilor aeriene cu Europa şi Columbia timp de o lună, precizând totodată că sistemul de sănătate venezuelean este în "stare de urgenţă".

Venezuela este una dintre ultimele ţări din America de Sud care a confirmat cazuri de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul său.