Muftiatul Cultului Musulman din România a decis ca începând din 13 martie să se suspende rugăciunile specifice zilei de vineri la toate moscheile din țară, din cauza extinderii rapide a COVID-19. Totodată, muftiul Iusuf Muurat a făcut un apel ca toate femeile care au participat la petrecerea din 8 martie alături de senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus, să se autoizoleze.

Muftiul Murat IusufFoto: Agerpres

"De când a apărut acest virus, am făcut apel să respectăm deciziile luate de autorități, să ne conformăm acestor decizii. Azi am închis toate moscheile din țară, deși vineri la noi e zi sfântă", a declarat la Digi24 muftiul cultului musulman din România, Iusuf Muurat.

El a adăugat că a făcut un apel ca toate femeile cu care s-a întâlnit în 8 martie senatorul Vergil Chițac, confirmat cu coronavirus, să se autoizoleze.

"Dorința noastră este de a preveni extinderea COVID-19 în rândul enoriașilor noștri, având în vedere că sunt și persoane de vârsta a treia care participă la aceste slujbe. De asemenea, astfel venim în sprijinul autorităților centrale și locale, făcând apel încă o dată la enoriași să respecte și să se conformeze cu deciziile care se iau atât pe plan local, cât și național" anunță Muftiatul Cultului Musulman din România.

Muftiatul adaugă că va anunța reînceperea slujbelor în cadrul lăcașurilor de cult, în funcție de evoluția situației.

Senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac confirmat cu noul coronavirus a participat, de 8 martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană. Pe Facebook există și o fotografie cu senatorul participând la acest eveniment organizat de 8 martie de către Uniunea Culturală a Tătarilor din România. Organizatorul petrecerii, Fildis Reșit, președintele Uniunii Culturale a Tătarilor din România, a declarat pentru Mediafax că a intrat în autoizolare în momentul în care a aflat că senatorul liberal a fost depistat pozitiv și că urmează să anunțe autoritățile.