​​Un medic spaniol diagnosticat cu coronavirus arată efectul infecției Covid-19 asupra plămânilor și progresul bolii printr-o serie de videoclipuri cu ecografiile sale pulmonare și descrie simptomele pe care le are, în postări pe Twitter.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medicul Yale Tung Chen, în vârstă de 35 de ani, s-a infectat cu coronavirus în timp ce trata pacienți ca medic de urgență la Spitalul Universitar La Paz din Madrid. A fost diagnosticat duminica trecută și de atunci e în carantină.

Ziua 1 - Simptome: Tuse uscată și o durere puternică de cap

„Febra mica” pe care a avut-o în weekendul de dinainte de a primi rezultatul testului „a dispărut”, Dar „cea mai îngrijorătoare parte a bolii este afectarea plămânilor”, a spus medicul. A fost liniștitor să vadă că aspectul plămânilor este normal.

Durerea de cap s-a simțit ca o migrena, presiune pe ambele părți ale capului între ochi și urechi, a scris pe Twitter.

Ziua a 2-a - Simptome: Durerea de cap și de gât au început să se estompeze, dar au apărut ecografic semne de pneumonie

În comparație cu ecografia pulmonară din prima zi a observat că apare un semn de lichid, posibil indicator al pneumoniei.

COVID-19 poate provoca pneumonie, care este o boală inflamatorie a plămânilor care afectează în primul rând micile cavități cu aer cunoscute sub denumirea de alveole, care se inflamează și se umplu cu lichid.

"Sunt pe ibuprofen și Tylenol [paracetamol], beau multă apă și fac niște flotări în fiecare zi", a spus el, adăugând: "sunt bine."

Ziua a 3-a - Simptome: Astăzi, tusea a crescut în intensitate, iar acum s-a calmat. A început diareea

Referindu-se la ecografia sa pentru a treia zi, el a spus că „a rămas similara”.

Ziua a 4-a, Simptome: Mai multă tuse și oboseală (foarte rău), fără dispnee / dureri în piept

S-a simțit „groaznic de obosit” în această zi - la patru zile de la diagnosticare și la aproape o săptămână după ce a început să se simtă rău. Ecografic, se vede clar pneumonia.

Ziua a 5-a - Simptome: Mai puțina tuse și oboseală, fără dispnee / durere în piept.

Ecografic, consolidările subpleurale se răspândesc bilateral pe ambii lobi ai plămânilor. A început de ieri tratamentul cu Hydroxychloroquina.

Spania este a doua țară cea mai grav afectată din Europa după Italia, după ce a confirmat un număr de 3.921 de cazuri de COVID-19 și 90 de decese.