Senatorul PNL din Constanța Vergil Chițac confirmat cu noul coronavirus a participat, de 8 martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe Facebook există și o fotografie cu senatorul participând la acest eveniment organizat de 8 martie de către Uniunea Culturală a Tătarilor din România.

Organizatorul petrecerii, Fildis Reșit, președintele Uniunii Culturale a Tătarilor din România, a declarat pentru Mediafax că a intrat în autoizolare în momentul în care a aflat că senatorul liberal a fost depistat pozitiv și că urmează să anunțe autoritățile.

El a precizat că urmează să ia legătura cu femeile care au participat la eveniment pentru a le transmite situația.

Senatorul liberal a fost confirmat pozitiv, vineri, cu coronavirus. Acesta, împreună cu alte trei persoane apropiate lui, se află în autoizolare și urmează să fie transportate la Spitalul de Boli Infecțioase.

Senatorul PNL a participat în perioada 17-19 februarie la o întâlnire NATO la Bruxelles, iar luni a fost prezent în Parlamentul României.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, după confirmarea acestui caz, că senatorul a participat la reuniunea Biroului Național al PNL, astfel că toată conducerea PNL se izolează la domiciliu, iar el se va izola 14 zile la Vila Lac 1. De asemenea, el a anunțat că toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus, se vor izola în cabinete și vor evita contactul direct cu alte persoane.