Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a publicat o adresă de e-mail la care oamenii care doresc să ajute Primăria București în timpul crizei COVID-19 pot trimite mesaje. Acolo, pot trimite mesaje cei care dispun de spații de cazare dotate cu camere și grupuri sanitare pe care municipalitatea să le poată închiria pentru 50 de euro/noapte, pentru a sta în carantină persoanele venite din zonele contaminate.

Coronavirus - București, aeroportFoto: Hotnews

Adresa este coronavirus@pmb.ro. Acolo, pot trimite mesaje cei care dispun de spații de cazare dotate cu camere și grupuri sanitare (hotel, pensiune, cămin) pe care PMP le poate închiria pentru 50 de euro/noapte. De asemenea, pot scrie la adresa de e-mail cei care doresc să ajute persoanele aflate în carantină cu alimente și obiecte de îngrijire personală.

Mai mult, pot contacta PMB cei care doresc să se ofere voluntari pentru a face cumpărături pentru persoanele izolate la domiciliu care nu au familia sau prieteni în apropiere.

Primăria Capitalei nu mai are spații pentru a ține în carantină persoanele care vin din zonele de risc, cele 250 de locuri ale administrației locale fiind epuizate de miercuri la prânz, a declarat pentru HotNews.ro viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Din această cauză, în ultimele 24 de ore oamenii au stat în spațiile de triaj de la aeroport și câte 6 ore, spune el. Bădulescu susținea că s-a ajuns în această situație deoarece Guvernul nu a dat Primăriei bani pentru cazare și nici nu instituie stare de alertă pentru ca municipalitatea să poată aloca fonduri din bugetul propriu.

Ulterior, Bădulescu a declarat pentru HotNews.ro că doi oameni de afaceri au pus la dispoziția municipalității două hoteluri, unul de 90 de camere și altul de 40 de camere ca spații de carantină. Locațiile trebuie aprobate în Comitetul pentru Situații de Urgență. Problema banilor încă nu a fost rezolvată.