Cea mai recentă victimă a coronavirusului în Germania este un bărbat de 67 de ani, din Baden-Württemberg, după cum a anunțat Ministerul Sănătății, joi, la Stuttgart. În districtul Heinsberg a murit un pacient infectat cu coronavirus, în vârstă de 73 de ani. Prima victimă a fost o femeie în vârstă de 89 de ani din Essen, a doua un bărbat de 78 de ani, tot din Heinsberg, landul Renania de Nord-Westfalia. Acest district de la granița cu Olanda se află în „zona galbenă” pe harta difuzată marți de Institutul Național de Sănătate Publică din România. Despre cel de-al patrulea caz nu sunt încă informații, informația fiind de ultimă oră.

Coronavirus in GermaniaFoto: RKI.de

UPDATE: Există un al cincilea deces confirmat, din cauza coronavirusului, în Germania, relatează Merkur.de din surse oficiale. În Bavaria, un pacient a murit după ce a fost infectat cu noul virus. Bărbatul de 80 de ani avea boli anterioare și a cedat joi seara, în spitalul din Würzburg, după cum a precizat Ministerul Sănătății din München.

  • Pacienți cu istoric

Victima din Essen este o femeie în vârstă de 89 de ani, care a fost tratată în clinica universitară, de la începutul lunii martie. Agentul patogen a fost identificat la ea marți, au declarat autoritățile. În momentul internării la Spitalul Universitar Essen, starea ei generală era deja atât de severă încât a fost tratată în secția de terapie intensivă. A murit de pneumonie, ca urmare a infecției cu coronavirus, luni, la 12.44 p.m.

Potrivit administratorului districtului, Stephan Pusch, persoana care a murit în districtul Heinsberg în urmă consecințelor virusului corona, este un bărbat de 78 de ani care a participat anterior la carnaval. Pacientul a venit vineri la spitalul din Geilenkirchen, cu febră și tuse. El a „avut o varietate de afecțiuni preexistente”, inclusiv diabet și probleme cardiace, a spus Pusch. Luni în jurul orei 2 p.m., el a murit de insuficiență cardiacă.

Al treilea decedat este un vârstnic de 73 de ani, fost pacient cu dializă și boli anterioare severe. „Infecția cu coronavirus i-a afectat și sănătatea”, a spus purtătoarea de cuvânt a orașului, pentru presa locală. Nu se știe unde ar fi putut fi infectat pacientul cu noul virus, a precizat aceasta.

  • De la carnaval la spital

Primul caz confirmat în Renania de Nord-Westfalia a fost anunțat pe 25 februarie. Apoi, virusul s-a răspândit mai departe. El a fost pentru prima dată identificat la un bărbat în vârstă de 47 de ani, din districtul Heinsberg, și la soția sa, în vârstă de 46 de ani. Cei doi au fost transferați la Spitalul Universitar Düsseldorf, bărbatul fiind într-o stare foarte gravă.

Ambii au participat anterior la o petrecere de carnaval, în orașul natal. Soția este și educatoare într-o grădiniță locală. Pentru a limita răspândirea virusului, aproximativ 1.000 de persoane au fost temporar și preventiv puse sub carantină la domiciliu: sute de participanți la carnaval, familiile lor, copiii și personalul din grădinița afectată.

  • Evenimente sistate

Potrivit Ministrului Sănătății, din Renania de Nord-Westfalia (NRW), Karl-Josef Laumann (CDU), nu se poate preveni răspândirea în continuare a virusului. Laumann a subliniat faptul că persoanelor mai în vârstă și bolnavilor cu alte antecedente ar trebui să li se ofere o protecție specială, iar sistemul de asistență medicală să fie funcțional.

Guvernul din NRW a anunțat marți un decret, prin care, „până la o notificare ulterioară”, niciun eveniment cu peste 1.000 de vizitatori așteptați nu trebuie să aibă loc. În mod alternativ, evenimentele sportive ar putea avea loc fără spectatori.

Numărul bolilor diagnosticate în NRW a crescut și miercuri, deși destul de ușor: au existat 687 de infecții dimineața, după 642 de cazuri înregistrate marți după-amiază, după cum a raportat Ministerul Sănătății din NRW.

Districtul Heinsberg, aflat la extremitatea vestică a celui mai populat stat federal, este cel mai afectat de noul virus, cu 365 de cazuri. Institutul Robert Koch a înregistrat aproape 1.300 de cazuri, în toată Germania.

O listă continuu actualizată a Institutului Robert Koch, poate fi vizualizată AICI.