Liderii europeni au reacționat la interdicția de călătorie impusă de Statele Unite unui număr mare de țări UE, reclamând caracterul unilateral al deciziei și faptul că Donald Trump a luat-o fără consultarea lor.

Ursula von der Leyen si Charles MichelFoto: Profimedia Images

”Coronavirusul este o criză globală, nu este limitată la vreun continent și necesită cooperare mai degrabă decât acțiuni unilaterale”, spun Ursula von der Leyen și Charles Michel.

Șefii Comisiei Europene și ai Consiliului European dezaprobă, astfel, că decizia SUA de a impune restricții de călătorie a fost luată unilateral și fără consultare.

Uniunea Europeană ia măsuri puternice pentru a limita răspândirea virusului, mai spun von der Leyen și Michel într-un comunicat de presă.

Președintele Donald Trump a declarat că suspendă, începând de vineri, toate călătoriile din majoritatea țărilor din Europa în SUA pentru următoarele 30 de zile pentru a frâna extinderea cazurilor de coronavirus în America. Decizia luată de Trump vizează mai exact 26 de țări din zona Schengen și face excepție pentru Regatul Unit al Marii Britanii.

Trump a instituit măsura la câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarul drept o „pandemie” globală, numărul de pacienți infectați din SUA ajungând la 1.281 de cazuri.