Poliția filipineză a făcut un raid la un spital clandestin ce trata în secret pacienți chinezi cu coronavirus, scrie Guardian. Două persoane au fost arestate, în timpul raidului de marți fiind găsit un pacient în vila transformată într-un spital cu 7 paturi și propria farmacie, potrivit autorităților.

Spital ilegal in FilipineFoto: Captura YouTube

Din vila poziționată într-o zonă economică specială, pe fostul teren al unei baze aeriene americane, au fost confiscate 200 de teste rapide pentru coronavirus. La intrarea în vilă era o cantină mică, plină de navete cu bere și cu o pancartă roșie cu cuvinte de bun-venit în limba chineză.

Pacientul, un bărbat cu cetățenie chineză, a fost dus la un spital legal. Au fost arestați administratorul chinez al spitalului ilegal ce ar opera în secret de circa 3 luni și un compatriot al acestuia ce se ocupa de farmacie.

Potrivit poliției, cel mai probabil pacienții proveneau din rândul numeroasei comunități de chinezi ce lucrează pentru companiile de jocuri de noroc online din zonă.

Filipine, sprijinită de Beijing, a lansat o campanie contra cetățenilor chinezi care intră în țară ca turiști, iar apoi lucrează în sectorul jocurilor de noroc, ilegale în China.

Pacienții evitau, astfel, spitalele publice de teamă că vor fi arestați.