Altă zi, alte informații care arată că numărul de persoane care au fost infectate cu noul coronavirus ar putea fi cu mult mai mare decât o arată cifrele oficiale, scrie publicația britanică Spectator.

Testare coronavirus in SUAFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Acum, un studiu realizat în California arată că cifrele din cel puțin un comitat ar putea fi de 50 de ori mai mari decât cele ale persoanelor care știu că au avut Sars-Cov-2.

O echipa de la Stanford și alte universități americane a recrutat voluntari din Santa Clara și a obținut un eșantion de 3.000 de persoane reprezentative pentru acest comitat.

Voluntarii au fost apoi chemați pentru teste de sânge care să detecteze prezența anticorpilor. Rezultatul a fost pozitiv în 1,5% dintre cazuri.

Ajustat cu vârsta, sexul și apartenența etnică, rezultatul sugerează că 2,8% dintre rezidenții comitatului deja au avut virusul.

Cifra nu pare mare, dar la momentul studiului 4-5 aprilie – doar 1.094 de oameni din Santa Clara apăreau la numărul oficial de cazuri.

Însă studiul sugerează că adevăratul bilanț din zonă era între 48.000 și 81.000 de infecții cu coronavirus, adică ”de 50 - 85 de ori mai mare decât numărul de cazuri confirmate”.