Toate barurile din Irlanda ar trebui să se închidă cel puțin la sfârșitul lunii, pentru a reduce răspândirea coronavirusului, după ce videoclipuri cu petrecăreți care cântau în localuri pline din Dublin au stârnit furie pe social media, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Saint Patrick's DayFoto: Hotnews

Decizia guvernului vine cu doar două zile înainte de ziua națională a Irlandei, Ziua Sfântului Patrick, care umple, în mod tradițional, barurile din toată țara.

Parada anuală care sărbătorește ziua fusese deja anulată. Irlanda a anunțat duminică creșterea numărului de cazuri confirmate de COVID-19 la 169 de la 129.

Au fost închise școlile și universitățile săptămâna trecută și au fost interzise toate adunările de 100 de persoane sau mai mult.

Dar închiderea cafenelelor, barurilor și restaurantelor, așa cum au făcut unele țări europene, a fost evitată până acum, autoritățile invocând impactul potențial asupra lucrătorilor și companiilor mici.

Imaginile cu barurile pline din Temple Bar, cartierul din Dublin cu cea mai activă viață de noapte, s-au viralat în social media sâmbătă, sub hashtag-ul #CloseThePubs.

Ministrul Sănătății din Irlanda, Simon Harris, a descris imaginile pub-urilor drept o insultă pentru lucrătorii din sănătate. Decizia va afecta 7.000 de pub-uri și 50.000 de locuri de muncă.