Ponta e în Africa de Sud. Premierul care are grijă de economie, de leu să nu amețească și de relațiile externe, cu ăia de au zis că ce zice Curtea se execută, nu se discută.

Cristian GhineaFoto: Hotnews

Că deprecierea leului are cauze 100% interne tocmai am demonstrat printr-un studiu publicat vineri. Criza pune presiune pe economie, iar incertitudinea sapă și bruma de așteptări optimiste care mai există. Dacă ăștia fac mizerii și la un mizilic ca citirea unui anunț în Parlament, cum se poate guverna țara asta în lunile care vin? Pariem pe economia lor? Mai investim? Le cerem dobânzi rezonabile la refinanțare? Că vrea Crin Antonescu sau nu, economia reacționează la ce fac / spun liderii. Iar liderii USL nu conduc acum. Victor Ponta e în Africa, era mai simplu să se dea bolnav sau să pună piciorul în ghips.

Între timp, la Bucuresti Ioan Ghișe ne face agenda tuturor. Are el un plan cum că Băsescu mai stă o tură și Parlamentul zice Curții că e o babă proastă și senilă, deci nu contează ce părere are ea.

Îl asumă USL pe Ghise? De ce trebuie să explic eu presei străine că Ghișe e un tip ușor dus cu pluta care e celebru prin declarații crețe? Nu ar fi treaba șefilor USL să-și aducă oamenii la ordine și să transmită poziții oficiale? Dacă au decis ca Parlamentul respinge decizia Curții, să o spună clar. Dacă au decis că Ghișe e nebun, să o spună clar. Chiar e Ghișe un dus cu pluta sau asta e poziția PNL? Dar a USL?

Tăcere. Ponta e în Africa de Sud.

La USL pare că nimeni nu mai conduce nimic, fiecare sony din ăsta mic e de capul lui și face agenda cu declarații, liderii se dau ascunși.

Doar Hrebenciuc săracul le zice ca nu se poate, ca nu e legal. A zis aseara la Realitatea: nu e legal, și credeți-mă că știu legea. Cu alte cuvinte: le făceam și pe vremea mea, dar mai țineam la ceva aparențe. Apropo, l-ați văzut pe Mitrea ce normal la cap e când apare în ultima vreme?

Oare când am alunecat spre realitatea în care îi regretăm pe Hrebenciuc și Mitrea?

Dacă ăștia vor face o tâmpenie azi, Ponta va spune la Bruxelles: a, nu știu, eu eram în Africa de Sud?

Sau că e treaba Parlamentului, care e altă instituție? Oare crede că-i merge? Întotdeauna liderii majorității răspund de ce face Parlamentul. Da, știu că sunt alți șefi de grup, dar grupul parlamentar e al partidului, nu invers.

Dacă mai aud un analist că Parlamentul e instituție separată și e de capul lui, îl trec definitiv la categoria „tâmpiți interesați”. Nu instituția ”Parlament” ia azi o decizie, ci o majoritate parlamentară PSD – PNL. Majoritate condusă politic de Crin Antonescu și Victor Ponta.

Lasă că nu înțeleg de unde ideea că e nevoie de cvorum ca să se ia act de ceva, dar ei și-au inventat problema, ei să o dreagă.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro