​Vlad Zografi: Eu cred că trebuie mers la referendum. "Dacă nu mergem, nu suntem siguri că referendumul nu va fi validat. Dacă e validat, e un dezastru. Dacă nu e validat, există un câștig imediat, dar discutabil – nu cred în soarta lui Băsescu la Cotroceni, după un vot masiv împotriva lui. În plus, aflat prizonier la Cotroceni, aparatul de propagandă USL va concentra cu toată forța ura populară împotriva lui..."

ContributorsFoto: Contributors.ro

De cu totul alta parere este Florin Liga care scrie un text intitulat: Dreptul de a vota “pasiv” la referendumul din 29 iulie

Corneliu Dan Berari introduce un concept nou pentru a descrie clasa politica actuala, "Dar ce-i lumpen-politica? Prin acest termen inspirat, mărturisesc, de clasicul termen marxist de „lumpen-proletariat”, încerc să subsumez sub un singur concept realităţile sociale din ţările post-comuniste caracterizate printr-un esenţial numitor comun: suprapunerea între reţelele infracţionale / de crimă organizată şi reţelele clientelar-patriomoniale din cadrul formaţiunilor politice."

Dan Jurcan, sociolog la IRES, crede ca spatiul public s-a degradat mult din vina ambelor tabere politice. Solutia este Uniunea Europeana.

Adrian Muresan: Cine cu cine se va bate de fapt pe 29 iulie? Băsescu a trădat! De ce (nu) ne pasă?.