Bărbatul acuzat că a bătut crunt o tânără, apoi a abandonat-o în stare critică în scara unui bloc din Centrul Vechi al Capitalei este cetățean moldovean. Conform procurorilor, el a lovit-o pe victimă în repetate rânduri, în special în zona capului, folosind corpuri dure.

Masina de politie Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Parchetul Tribunalul București a anunțat că bărbatul, care a fost prins luni, după ce a fugit de la fața locului și și-a abandonat victima în scara blocului, a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunea de tentativă de omor. Marți dimineață, el urmează să fie dus la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Autorul atacului are 23 de ani și este din Republica Moldova.

  • „La data de 24 februarie, în jurul orei 03:30, în timp ce se afla în scara unui bloc situat în Centrul Istoric din București, inculpatul, un bărbat în vârstă de 23 de ani, cetățean moldovean, a lovit-o pe victimă în repetate rânduri, în special în zona capului, folosind corpuri dure, cu o intensitate deosebit de mare.
  • (...) Acționând în modul arătat mai sus, autorul a acceptat posibilitatea suprimării vieții victimei, rezultat care nu s-a produs datorită hazardului și a îngrijirilor medicale de specialitate”, spune Parchetul Tribunalului București, într-un comunicat de presă.

După ce și-a lovit crunt victima, bărbatul a fugit de la fața locului, fiind prins luni.

Conform procurorilor, victima, o femeie în vârstă de 26 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial grav, hematoame epicraniene și o fractură, care au necesitat internarea de urgență la Spitalul Universitar de Urgență București. În prezent, starea victimei este una stabilă.

Potrivit unor surse medicale, victima este în secţia ATI a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, intubată, în stare gravă.