Digital World Acquisition Corp DWAC.O, compania de achiziții care a acceptat să scoată la bursă platforma de socializare a fostului președinte american Donald Trump, se apropie de un acord de finanțare de 50 de milioane de dolari, au declarat joi persoane familiarizate cu această chestiune pentru Ruters.

Donald Trump si Truth SocialFoto: Adrien Fillon / AFP / Profimedia

Tranzacția, care ar putea fi anunțată în următoarele zile, se bazează pe obligațiuni convertibile și va ajuta la finanțarea DWAC în timp ce încearcă să finalizeze fuziunea cu Trump Media & Technology Group (TMTG), proprietarul platformei de socializare Truth Social, au precizat sursele.

Acțiunile DWAC au încheiat ședința de tranzacționare de joi în creștere cu 4,4%, la 47,66 dolari, în urma acestei știri. Acestea au crescut de aproape trei ori de la 15 ianuarie - când Trump a câștigat adunarea electorală din Iowa, în drumul său spre nominalizarea republicană la președinție -, investitorii mizând pe faptul că reapariția sa ca figură politică majoră va face ca Truth Social să fie mai valoroasă.

Firmele de investiții Anson Funds, All Blue Capital și Mangrove Partners s-au oferit să cumpere, au adăugat sursele, avertizând că momentul și datele tranzacției se mai pot schimba.

Sursele au solicitat anonimatul deoarece detaliile discuțiilor privind tranzacția sunt confidențiale. Directorul executiv al DWAC, Eric Swider, a refuzat să comenteze. Reprezentanții Anson Funds, All Blue Capital și Mangrove Partners nu au făcut comentarii.

DWAC a dezvăluit luna trecută că a strâns 50 de milioane de dolari în obligațiuni convertibile după ce a anulat o tranzacție de investiții private în acțiuni publice (PIPE) de 1 miliard de dolari.