Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, este de părere că demersul primarului Nicușor Dan, de a amenda cu 35 milioane de euro proprietarul celor 12 ha retrocedate în Parcul IOR, pentru distrugerea spațiului verde poate fi pus la îndoială, deoarece vine cu o întârziere de 2 ani, după 20 de incendii care au avut loc în zonă.

Bucata retrocedată în IOR după incendiul din august 2023Foto: HotNews/Catiusa Ivanov
  • „Sper că demersul anunțat astăzi de primarul general este unul serios și legal, nu o acțiune de campanie electorală.
  • În ultimii 2 ani au existat aproximativ 20 de incendii în parcela retrocedată din parc și mai multe acțiuni criminale, prin care au fost afectați iremediabil arborii din zonă. În acest sens, s-au deschis mai multe dosare de cercetare penală, de către instituțiile abilitate, care investighează infracțiunile menționate.
  • Faptul ca primarul general anunță o acțiune după 2 ani, si după zeci de incendii și distrugeri, este de natură să pună la îndoială seriozitatea demersului.
  • Timpul ne va demonstra dacă această acțiune este o nouă perdea de fum pentru bucureșteni, din partea primarului general, similară cu “demolarea” Cathedral Plaza, care nu s-a mai întâmplat, sau cu apa caldă care trebuia furnizată de “a doua zi” după alegerile din 2020”, a scris Rareș Hopincă pe pagina de Facebook.

Prefectul mai speră că „această acțiune nu se va întoarce împotriva bugetului Municipiului București, din cauza lipsei de fundamentare juridică”.