Peste 100 de cadavre au fost găsite la Beeri, o comunitate agricolă mică, unde gruparea islamistă palestiniană Hamas a luat ostatici, duminică, în timpul unui atac al grupării în Israel, anunţă luni serviciul israelian de salvare Zaka, relatează The Associated Press.

Soldați israelieni în luptă cu militanți HamasFoto: Ilia Yefimovich / DPA / Profimedia

Bilanţul atacului Hamas, pe mai multe fronturi, a crescut astfel la 900 de morţi.

Beeri, un kibuţ, avea înainte de atac aproximativ 1.000 de locuitori.

Un bilanţ anterior anunţa peste 800 de morţi în Israel, în peste 48 de ore, iar alţi 2.150 au fost răniţi, potrivit unui nou bilanţ publicat luni dimineaţa de către armată.

De partea palestiniană, 493 de oameni au fost ucişi, potrivit autorităţilor locale, citează News.ro.

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive de sâmbătă asupra Israelului din Fâşia Gaza palestiniană, convocând în jur de 300.000 de rezerviști.

„Niciodată nu am mobilizat atât de mulţi rezervişti în acelaşi timp. Vom merge în ofensivă”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene, generalul Daniel Hagari.

El a precizat luni după-amiaza că armata a recâștigat controlul asupra tuturor comunităților din apropierea frontierei cu Fâșia Gaza, dar sunt în curs confruntări izolate cu palestinieni înarmați.

„Avem controlul total al comunităţilor”, a declarat generalul Hagari în timpul unei intervenţii televizate. El a spus că, totuşi, „s-ar putea să existe încă terorişti în zonă”.

Citește și:

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.