Fondatorul Virgin Galactic, Richard Branson, s-a întâlnit luni, la Kiev, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Branson a devenit noul ambasador al UNITED24, platforma oficială de strângere de fonduri a Ucrainei, potrivit CNN.

Richard Branson, in spatiuFoto: Captura YouTube

Zelenski i-a mulțumit lui Branson pentru sprijinul acordat țării în timpul războiului, spunând că „este foarte important ca personalități celebre și influente să continue să se alăture acestei platforme. Una dintre sarcinile noastre cheie este să menținem atenția lumii asupra războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care durează de peste un an”.

Branson i-a povestit lui Zelenski că, în drum spre Kiev, s-a oprit în Liov și a întâlnit câțiva soldați, inclusiv unul „care și-a pierdut ambele brațe și un picior și care încă zâmbea și era pozitiv și dorea să se întoarcă pe linia frontului”.

Mai devreme, Branson a fost la Bucha, în afara Kievului, împreună cu filantropul american Howard Buffett, sprijinind construirea unei bucătării care va ajuta la hrănirea copiilor din unitățile de învățământ. Bucătăria va ajuta comunitățile din Bucha, Nemishaevo și Borodianka.

„Peste 10.000 de mese calde vor fi gătite aici în fiecare zi pentru copiii noștri. O altă clădire similară va fi construită și în regiunea Harkov cu sprijinul domnului Howard”, a declarat luni primarul Fedoruk pe Telegram.

Aceasta nu este prima dată când Branson a mers în Ucraina. El s-a mai întâlnit cu Zelenski în iunie.