Un autobuz care transporta pelerini spre Mecca, în Arabia Saudită, a luat foc după o coliziune pe un pod luni, provocând moartea a 20 de persoane și rănirea altor aproximativ 30, potrivit televiziunii de stat saudite, citează AFP.

Pelerinajul de la MeccaFoto: APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

Accidentul, care a avut loc în provincia sudică Asir, subliniază provocarea continuă a siguranței transportului pelerinilor către Mecca și Medina, cele două orașe cele mai sfinte ale Islamului.

Accidentul are loc în prima săptămână a lunii de post musulman Ramadan, când mulți musulmani fac Umrah (pelerinaj scurt), cu câteva luni înainte de pelerinajul anual hajj.

„Potrivit informațiilor preliminare pe care le-am primit, bilanțul victimelor accidentului a ajuns la 20 de morți, iar numărul total al răniților a fost de aproximativ 29”, a relatat agenția de stat Al-Ekhbariya.

Victimele sunt de „naționalități diferite”, potrivit canalului, care nu a oferit alte detalii.

Al-Ekhbariya a difuzat imagini în care apare un reporter care stă în fața a ceea ce pare a fi carcasa arsă a unui autobuz.

Transportul pelerinilor pe drumurile din Arabia Saudită poate fi periculos, în special în timpul hajj-ului, când se creează ambuteiaje interminabile din cauza autobuzelor pline de credincioși.

În octombrie 2019, 35 de străini au fost uciși și patru răniți într-o coliziune între un autobuz și un alt vehicul greu în apropiere de Medina.

Cu toate acestea, pelerinajele rămân o parte crucială a sectorului turismului, pe care liderii saudiți contează pentru a-și diversifica economia dependentă de combustibilii fosili.