Şcoala de yoga MISA protestează faţă de ceea ce numeşte asocierea „tendenţioasă, mincinoasă şi senzaţionalistă” a numelui Asociaţiei cu un bărbat suspectat că a violat o fată de 11 ani. MISA susține că nu este responsabilă pentru ceea ce fac cursanţii în afara celor câteva ore pe săptămână când frecventează cursurile. Reacția vine după ce Parchetul a anunțat arestarea unui bărbat din Bucureşti, cunoscut drept membru al MISA, care ar fi violat în repetate rânduri o fată de 11 ani din judeţul Vâlcea.

catuseFoto: - / Wavebreak / Profimedia

„Pentru corecta informare a opiniei publice şi în spiritul adevărului, reamintim că din anul 1990 şi până în prezent zeci de mii de oameni au participat la cursurile şcolii noastre de yoga ezoterică integrală. Aceasta nu înseamnă că Asociaţia noastră este în vreun fel responsabilă de ceea ce fac aceste persoane în afara celor câteva ore pe săptămână când frecventează cursurile noastre, şi nici nu îi face pe aceştia ”membri MISA”, aşa cum în mod obsesiv afirmă presa despre fiecare persoană care a avut cea mai mică tangenţă cu vreun curs de yoga al şcolii noastre”, au transmis reprezentanţii asociaţiei, conform News.ro.

Ei susțin că învăţăturile Şcolii de yoga MISA promovează „împărtăşirea unor valori şi aspiraţii de natură spirituală, promovarea unui stil de viaţă în deplină armonie cu principiile spirituale universale, dumnezeieşti”: „Nu încurajează în niciun fel comportamente care sunt contrare legilor ţării şi valorilor spirituale, dar nici nu este responsabilă de acţiunile şi comportamentul tuturor persoanelor care decid să frecventeze cursurile noastre”.

  • „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că inculpatul, membru în Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), în perioada noiembrie- decembrie 2022, în două seri consecutive, în timp ce persoana vătămată în vârstă de 11 ani se afla la locuinţa acestuia, profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima în mod liber şi conştient voinţa, datorită vârstei fragede, a întreţinut cu aceasta raporturi sexuale.
  • Totodată, în sarcina inculpatului se reţine faptul că în perioada 23-24 februarie 2023 a contactat-o telefonic pe persoana vătămată pentru ca aceasta să se deplaseze în Bucureşti, la locuinţa acestuia, în scopul întreţinerii, din nou, de raporturi sexuale, culminând cu determinarea minorei să se deplaseze singură cu mijloace de transport până în Bucureşti, unde a fost aşteptată de inculpat, însă oprit de intervenţia organelor de poliţie”, a transmis duminică Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea într-un comunicat de presă în care a anunțat arestarea bărbatului.