Luptătorii ucraineni care rămân la Mariupol și refuză să se predea vor fi eliminați, a declarat șeful Republicii autoproclamate Donețk (DPR), Denis Pușilin, relatează BBC.

Denis Pușilin Foto: Alexander Ryumin / TASS / Profimedia

Soldații pr-ruși sunt aproape de capturarea orașului Mariupol din sud, dar se crede că forțele ucrainene rezistă atacului din zona portului și a fabricii Azovstal - o fabrică masivă de fier și oțel.

Săptămâna aceasta, Moscova a declarat că peste 1.000 de pușcași marini ucraineni s-au predat în Mariupol, dar Ucraina a negat afirmația.

Au apărut videoclipuri cu forțele ucrainene care promit să nu vor renunța la luptă.

„Acei membri ai armatei, precum pușcașii pe care i-aţi văzut, care sunt pregătiţi să se predea s-au predat. În timp ce naționaliștii, adică membri ai batalioanelor naționaliste, se pare, nu au intenția de a se preda, de aceea urmează să fie eliminați”, a declarat șeful RPD Denis Pușilin.

Rossiya 24 a difuzat imagini cu Pușilin stând lângă politicianul cecen Adam Delimkhanov și înconjurat de trupe în timp ce declara acestea.

Mariupol se află pe teritoriul revendicat de așa-numita Republică Populară Donețk și are o importanță strategică pentru armata rusă, deoarece încearcă să stabilească o rută terestră între Crimeea în vest și Donbas în est.

În același timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat sâmbătă că „eliminarea” ultimilor militari ucraineni din Mariupol, orașul-port asediat de forțele ruse, „ar pune capăt oricăror negocieri de pace” cu Moscova.