Noi imagini din satelit arată că marele convoi de vehicule militare rusești, văzut ultima dată la nord-vest de Kiev, lângă aeroportul Antonov, s-a dispersat în localitățile din jur și prin păduri, a precizat Maxar, o companie privată de tehnologie din SUA care publică imaginile din satelit.

Trupele rusesti, dispersate prin localitatile si padurile de langa KievFoto: Maxar

Convoiul militar rusesc, ce se întindea la un moment dat pe 60 de kilometri și care a staționat mult timp la nord-vest de capitala ucraineană Kiev pare să se fi dispersat, potrivit Maxar Technologies, notează Al Jazeera.

Imaginile din satelit realizate joi au arătat că linia de 64 km de vehicule, tancuri și artilerie s-a „rupt”, a fost dispersat și unitățile au fost redesfășurate în zonă.

Compania a spus că imaginile arată unități blindate manevrând în și prin orașele din jur, aproape de aeroportul Antonov, la nord-vest de Kiev.

Unele dintre vehicule s-au mutat prin păduri, a raportat Maxar.

Compania a mai adăugat că imaginile arată, de asemenea, că elementele convoiului mai la nord s-au repoziționat în apropierea orașului Lubyanka cu obuziere și unități de artilerie în poziții de tragere.

Pe de altă parte, trupele ucrainene susțin că au reușit până acum să respingă orice tentativă de ofensivă a armatei ruse, atât în vest, în zona Irpin-Bucha, cât și în est în Brovarî.

Joi ucrainenii au publicat imagini cu un atac spectaculos asupra unui convoi de tancuri și blindate rusești la est de Kiev, atac în care ar fi reușit să elimine unul dintre comandanții importanți ai rușilor.

---