Serie A, prima ligă de fotbal a Italiei, continuă în ritm susținut cu o rundă intermediară. În etapa a X-a, marți seară, de la ora 21.45, AC Milan primește vizita celor de la AC Torino.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Se duelează doi antrenori din generații diferite: Stefano Pioli (56 de ani) și Ivan Juric (46 de ani).

Echipa lui Pioli s-a întors victorioasă de pe Dall'Ara, răpunând-o cu 4-2 pe Bologna, iar Torino a dispus tremurând de Genoa, scor 3-2.

AC Milan se menține invincibilă în prima ligă și rămâne în frunte, la egalitate de puncte, cu liderul Napoli.

În schimb, băieții lui Juric au primit un impuls important de încredere, după două înfrângeri consecutive.

În prezent, rossonerii au adunat 25 de puncte în nouă jocuri: 8 victorii și doar un egal, cu Juventus Torino. Singurele KO-uri al sezonului s-au produs în Liga Campionilor în meciurile împotriva formațiilor Liverpool, Atletico Madrid și Porto.

Toro a revenit pe drumuri câștigătoare după patru jocuri cenușii. Mai întâi au fost cele două remize, cu Lazio și cu Venezia, apoi eșecurile din derby-urile cu Juventus și Napoli, semn că în meciurile mari are probleme să se impună. 11 puncte marcate în 9 meciuri: 3 victorii, două egaluri și 4 înfrângeri.

AC Milan și AC Torino s-au întâlnit de 191 de ori. Bilanțul este în favoarea rossonerilor: 73 de victorii contra a 52 de reușite a trupei granata. Plus 66 de egaluri.

Rezultatul ultimului meci împotriva echipei lui Pioli a căzut greu la stomac pentru Toro.

În luna mai, gruparea din Lombardia s-a impus cu 7-0. Au fost două jocuri pe San Siro, în sezonul trecut.

Cel mai recent, 0-0, în primul tur al Cupei Italiei, încheiat cu victorie pentru AC Milan la penalty-uri.

În plus, pe 9 ianuarie 2021, Leao și Kessie au decis, în prima etapă a campionatului, 2-0 pentru „diavoli”. Dar piemontezii au schimbat între timp antrenorul și au alte așteptări de la joc.

Remiza la care visează AC Torino are cota 4 la Unibet.