Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunţat că a fost deblocată decontarea testelor PCR din fonduri europene şi că se va primi o finanţare de 200 de milioane de euro pentru acest tip de teste realizate în spitale, potrivit News.

Teste PCR si teste serologice Foto: MedLife

"În urma discuţiilor de astăzi între secretarii de stat Marius Vasiliu (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene) şi Andra Migiu (Ministerul Sănătăţii - România) şi cu echipa Autorităţii de Management a Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) a fost deblocat procesul decontării testelor PCR din fonduri europene", a anunţat MIPE, joi seară, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, astfel, la bugetul de stat vor mai veni alte 200 de milioane de euro din fonduri europene, proiectele depuse de Ministerul Sănătăţii urmând să fie aprobate în scurt timp şi, imediat după, să înceapă decontarea testelor PCR realizate începând de anul trecut, în toate spitalele din România.

"Ministerul Sănătăţii a depus pentru finanţare din POIM patru proiecte de circa 50 milioane euro fiecare, prin care ar urma sa fie decontate circa 5 milioane de teste PCR", a precizat aceeaşi sursă.