Miercuri a fost lansat clipul de promovare a universităților românești, realizat de Ministerul Educației, sub umbrela StudyinRomania, în care, timp de 4 minute, se face o trecere în revistă generală a punctelor tari ale României, promovându-se inclusiv costurile mici, posibilitatea de dezvoltare personală, turismul și festivalurile.

Clip de promovare a universitatilor din RomaniaFoto: Captura video

„Da, poți învăța la aceeași facultate de arte din Cluj la care a studiat artistul român ale cărui lucrări au fost licitate la Sotheby's pentru 3 milioane de lire sau la aceeași facultate de drept absolvită de Procurorul-șef european. Da, este româncă”, se menționează în clip.

Printre punctele tari enumerate se regăsește și viteza mare a internetului, dar și prețurile mici. De asemenea, este prezentată și oferta de distracție - festivaluri de muzică și de teatru.

Nu lipsește nici menționarea vizitelor Prințului Charles în Transilvania.

Potrivit acestui clip, să înveți în Romțnia este o „aventură”. „Deci - educație de vârf, dezvoltare personală, costuri mici și o experiență care valorează milioane” este concluzia anunțată în clip.

Urmărește mai jos clipul video

Clipul a fost lansat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) şi Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă, acesta se adresează tinerilor din străinătate, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, interesaţi să urmeze un program de studiu în universităţile din România, pe durata unui întreg ciclu de studiu sau pentru un semestru, relatează Agerpres.

"Beneficiind de sprijinul Ministerului Educaţiei şi al Consiliului Naţional al Rectorilor, acest clip constituie un element important al campaniei unitare de promovare a sistemului naţional de învăţământ superior, sub egida #StudyinRomania, şi poate fi utilizat de universităţi, instituţii guvernamentale şi alte organizaţii interesate pentru promovarea României ca destinaţie de studiu", se arată în comunicat.

Tinerii interesaţi să studieze în România pot accesa platforma www.studyinromania.gov.ro pentru a descoperi cele peste 3.700 de programe de studiu oferite de universităţi de renume din ţară în engleză, franceză, germană, maghiară şi în alte limbi străine, dar şi informaţii despre sistemul de învăţământ superior românesc şi despre România în general.

Clipul beneficiază şi de o versiune scurtă, pregătită special pentru a fi promovată pe posturile TV şi alte canale media cu audienţă internaţională.

Clipul video a fost realizat în cadrul proiectului "Calitate în învăţământul superior: internaţionalizare şi baze de date pentru dezvoltarea învăţământului românesc" cod SMIS 126766, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) derulat în perioada 2018 - 2022.