Bursa din New York a închis marți în roșu fiind afectată de creșterea ratei obligațiunilor americane pe 10 ani și de forța dolarului față de alte valute majore, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones, care a atins un nou record luni la închidere, a scăzut cu 0,31%, până la 33.066,96 puncte.

Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnlogie, a cedat 0,11% până la 13.045,39 puncte, iar indicele extins S&P 500 a scăzut cu 0,32%, până la 3.958,55 puncte.

Rata de 10 ani a datoriei SUA a început să crească din nou, ajungând peste noapte de luni până marți la un maxim.

La rândul său, dolarul a atins un maxim față de yen și de euro.

Mișcările ascendente ale randamentelor obligațiunilor și ale dolarului indică faptul că investitorii din piață anticipează o redresare puternică a consumului și o reluare a creșterii în Statele Unite datorită măsurilor de stimulare fiscală și campaniei de vaccinare.

Acest sentiment a fost confirmat prin îmbunătățirea clară a încrederii consumatorilor americani în martie, până la cel mai înalt nivel dintr-un an, potrivit indicelui Conference Board publicat marți.

Dar aceste așteptări cântăresc în același timp asupra valorilor care au urcat pe piața bursieră grație carantinei, în special a marilor companii de tehnologie precum Apple (-1,23%), Microsoft (-1,44%) sau Facebook (- 0,97 %).

La rândul său, sectorul bancar este încântat de creșterea ratelor la bonurile de trezorerie și, prin urmare, potențial de o creștere a ratelor dobânzii, ceea ce înseamnă o marjă mai mare pentru instituțiile financiare.

Morgan Stanley (+ 1,55%) și Goldman Sachs (+ 1,93%) au recuperat astfel după o sesiune dificilă cu o zi înainte.