Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3 în următoarele 48 de ore, va convoca Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a decide relaxarea unor restricții, de exemplu redeschiderea parțială a cinematografelor și restaurantelor.

Coronavirus in RomaniaFoto: Xinhua / Profimedia Images

Miercuri, Bucureștiul a intrat în „zona galbenă” de COVID-19, rata de infectare scăzând sub trei cazuri la mia de locuitori. Incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, raportată miercuri, este de 2,96, față de 3,22 cu o zi înainte.

  • "Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!
  • (...) Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!", a scris pe Faceebook prefectul Capitalei.

Printre măsurile vizate se numără:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor"
  • redeschiderea activităților "la interior" a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.